0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Recept voor romige vegan pompoen-zoete aardappelsoep

  • Geplaatst op
  • Door Nancy
  • Geplaatst in Recept
  • 0
Recept voor romige vegan pompoen-zoete aardappelsoep

Herfstrecept: romige pompoen-zoete aardappelsoep voor 4 personen

De herfst staat synoniem voor vallende bladeren, steeds kortere dagen, regen en wind maar ook voor prachtige kleuren, gezelligheid binnenshuis en pompoen! Je kunt zoveel lekkere gerechten bereiden met deze veelzijdige gezonde groente. Vandaag deel ik met jullie een recept voor een heerlijke, romige en ultra gezonde pompoen-zoete aardappelsoep.

biologische pompoensoep

Bereidingstijd is ongeveer 40 minuten.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Ingrediënten: 

1 rode ui
4 tenen knoflook
1.5 lt water
2 groentebouillonblokjes
1,5 kg biologische pompoen
1 zoete aardappel
2 tl kerriepoeder
Mespunt gemberpoeder
Mespunt laos
Eventueel 4 el fijngehakte koriander
Eventueel 1 scheutje soja room

 
Voorbereiding:
Om de pompoen makkelijker te snijden kun je een aantal gaten in de pompoen prikken met een scherp voorwerp zoals bijvoorbeeld een met en kurkentrekker. Zet de pompoen 10 minuten in de oven en snijden is easy peasy!

Bereiding: 
Snijd de uien, de geschilde zoete aardappel en de pompoen (met een zeer scherp mes) in grove stukken en leg de groente met de hele teentjes knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie, zout en peper en bak de groenten 20 minuten in de oven. Zet ondertussen een andere pan met het water en de bouillonblokjes op het vuur. Haal de groente na 20 minuten uit de oven, schil eventueel de pompoen (hoeft niet als deze biologisch is), en voeg de gemberpoeder, cayennepeper, laos en kerriepoeder toe en roer goed om. Doe de groente bij de kokende bouillon en laat ongeveer 10 min gaarkoken op een laag vuurtje. Pureer de soep met een staafmixer en serveer eventueel met de soja room en fijngesneden koriander.


Enjoy! 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »