0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Huidverzorging | Wat is Squalane (NL: Squaleen) en wat doet het voor je huid?

Huidverzorging | Wat is Squalane (NL: Squaleen) en wat doet het voor je huid?

Indie Lee is een New York’s merk dat sinds 2014 te koop is bij Eveskiss. Een van de meest verkochte producten van Indie Lee is de Squalane Facial oil welke bestaat uit één enkel ingrediënt, squaleen!
Wat is squaleen nu precies en wat doet het voor onze huid?

“Squaleen” is een huididentiek ingrediënt, met een essentiële functie voor een goede werking van de huid. De naam squaleen komt van het Latijnse woord Squalidae, wat naar een haaiensoort verwijst. De leverolie van deze haaiensoort was vroeger de voornaamste bron van squaleen. Gelukkig komt squaleen ook voor in meerdere plantensoorten zoals onder andere olijven, amaranth, tarwekiemen, rijstzemelen en gist. Het ontrekken van squaleen ten behoeve van huidverzorgingsproducten wordt dan ook uit deze plantensoorten gedaan. De Squaleen in de geurloze Indie Lee Squalane Facial oil en Indie Lee Squalane Facial Cream wordt uit koud geperste olijven gehaald. Ons lichaam maakt squaleen zelf ook aan en is een belangrijk onderdeel van onze huideigen talg. Omdat squaleen chemisch gezien een onverzadigde koolwaterstofmolucule is die uit 30 koolstofatomen bestaat en actieve dubbele bindingen bevat, is deze stof zeer belangrijk voor de voor ons zo broodnodige antioxidatieve werking als lichaamsidentieke vrije radicalen vanger.

 


In onze (huid) cellen vinden allerlei processen plaats waardoor er vrije radicalen ontstaan. Vrije radicalen zijn gevaarlijke atomen/moleculen die gaan rondzwerven in het lichaam op zoek naar een ontbrekend elektron dat ze zelf missen. Om aan deze ontbrekende factor te komen, vallen ze de gezonde cellen aan waardoor die dan weer beschadigd en ontregeld worden. Voor onze huid betekent dit (vroegtijdige) huidveroudering en kan dit proces zelfs huidkanker veroorzaken. Het ontstaan van vrije radicalen voorkomen is onmogelijk, het is immers een gevolg van de natuurlijke werking van de cellen. Daarnaast worden zeker niet alle vrije radicalen binnen de cellen van ons lichaam geproduceerd. Zo worden zuurstofmoleculen ook door UV-straling massaal omgezet in vrije radicalen. Verantwoord omgaan met de zon is dan ook van groot belang voor het behouden van een gezonde huid en is dagelijkse UV bescherming een absolute must. Gelukkig beschermt ons lichaam zichzelf tegen vrije radicalen door het aanmaken van antioxidanten waarvan squaleen er één is. Antioxidanten geven één elektron af aan het vrije radicaal en neutraliseren deze op die manier, zodat ze onschadelijk worden. Squaleen heeft echter nog andere kwaliteiten. Squaleen dringt zeer makkelijk de huid binnen en maakt ze zacht en soepel. Tegelijkertijd houdt squaleen ook water vast in de huid. Op die manier gaat het een (te snelle) deshydratatie van de huid tegen. Er zijn zelfs onderzoeken gaande waarin bestudeert wordt in hoeverre Squaleen de huid effectief zou beschermen tegen cancerogene stoffen en hun destructief effect neutraliseren. Zowel preventief als tijdens de behandeling van kanker.

 

In ieder geval is bewezen dat Squaleen uitstekende huidbeschermende eigenschappen heeft en dus met recht thuis hoort in een gezonde, werkzame huidverzorging.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »